Gastra & Kulinária – VŠETKY INFORMÁCIE!!!

Sprievodca výstavou Gastra & Kulinária 2019

ON-LINE PREDAJ VSTUPENIEK

Otváracie hodiny:

6. – 9. 11. 2019 od 9:30 do 17:00

Vstupné: 5€/3€ (viac info nižšie)


Gastra & Kulinária

6. – 9. 11. 2019

Veľtrh Gastra&Kulinária predstaví na pôde nitrianskeho výstaviska Agrokomplex to najlepšie a najkvalitnejšie zo slovenskej produkcie. Návštevníkov výstavy čaká bohatý sprievodný program, degustácia jedál a nápojov, ukážky práce baristov, barmanov, veľkolepá kuchárska show i odborný sprievodný program. Svoju účasť potvrdilo 57 potravinárov a 12 gastrozariadení.

Na výstave sa predvedú najlepší slovenskí výrobcovia a dodávatelia kvalitných potravín, nápojov a ingrediencií. Publiku sa predstavia slovenské spoločnosti, ktoré exportujú svoje výrobky do viac ako 40 krajín sveta, no na domácom trhu nie sú takmer známe. Svoju produkciu odprezentuje najväčší výrobca BIO chipsov na svete i výrobca nápojov, ktorý sedem rokov po sebe získa svetovú cenu za inovácie. Slovenský chovateľ kreviet návštevníkom výstavy predvedie, ako pripraviť krevety zdravým spôsobom.

Návštevníci veľtrhu Gastra&Kulinária uvidia priamo pri práci elitných slovenských šéfkuchárov, ktorí predvedú obdivuhodnú kuchársku show. Na veľtrh zavíta 7. najlepší kuchár sveta Heinz Reitbauer, ktorého reštaurácia má dve hviezdičky od Michelina.

Gastra&Kulinária podporí trend návratu k lokálnym tradíciám a slovenským výrobkom vysokej kvality. Veľtrh sa prednáškami a živou prezentáciou vráti k tradičnému spôsobu výroby domáceho chleba a pečiva – kváskovaniu. Spoločnosť BERTO predvedie živú ukážku celého procesu výroby mäsovej pochúťky priamo na výstave. Na svoje si prídu i milovníci sladkých pochúťok. Študenti Hotelovej akadémie L. Wintera v Piešťanoch predvedú kreslenie na čokoládu a zdobenie perníkov modrotlačou. LYRA GROUP predstaví „bean-to-bar“ výrobu čokolád, teda proces výroby od kakaového bôbu až po samotnú tabuľku čokolády. Čokoládová expozícia sa bude rozprestierať na vyše 200 m2. Sladko ladenou súťažou je i „Torta roka“, organizovaná Spolkom cukrárov Slovenska, témou ktorej sú tento rok „Hrady a zámky Slovenska“.

Cech pekárov, cukrárov a cestovinárov Slovenska ponúkne návštevníkom interaktívnu expozíciu „Pekársky dvor“ na vyše 500 m2, v ktorej sa môžu zúčastniť súťaže o „Najlepší pagáč“ a súťaže „Upeč si svoju vianočku“. Slovenskí pekári budú súťažiť v kategórii „Najlepší regionálny výrobok“, „Najlepší kreatívny výrobok“ a „Najlepší free výrobok“. Študenti SOŠ si zasúťažia v téme „Vianočné pečivo pre mamičku“. Návštevníci Pekárskeho dvora budú mať možnosť ochutnať čerstvé pečivo, vypečené produkty a Bratislavské rožky – lahôdku, ktorá sa hrdí ochrannou známkou EÚ Zaručená tradičná špecialita.

Milovníci zdravého jedla sa môžu tešiť na rozhovory s foodblogermi o zdravej výžive, prednášku o pozitívnych vplyvoch čokolády na zdravie a venovať sa budeme tiež téme (ne-)plytvania potravinami.

Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity predstaví moderné postupy výroby, hodnotenia a spracovania potravín a špecifických produktov biotechnológií.

Gastra&Kulinária je tu pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o gastronómiu, zdravú výživu a nové kulinárske trendy. Na svoje si prídu kuchári, pekári, cukrári, ale i someliéri, čokolatiéri a všetci fanúšikovia kulinárskeho umenia. Veľtrh Gastra&Kulinária sa koná v dňoch 6. – 9. 11. 2019 na výstavisku Agrokomplex v Nitre.

Tlačová správa Gastra & Kulinária 2019


SPRIEVODNÝ PROGRAM VÝSTAVY

STREDA 6.11.2019

10.00 – 10.30 Slávnostné otvorenie výstavy Pavilón M2
11.00 – 11.20 Stretnutie pekárskych asociácií strednej a východnej Európy Pavilón M1 – expozícia Pekársky dvor
10.45 Otvorenie súťaže Torta roka Pavilón M2
10.50 – 11.15

Prezentácia SPU

doc. Ing. Alica Bobková, PhD., prodekanka pre vzdelávanie FBP SPU v Nitre – Možnosti štúdia na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre

eitfood-1 LOGO

prof. Ing. Adriana Kolesárová, PhD., prodekanka pre vedu, výskum a zahraničné vzťahy FBP SPU v Nitre – EIT Food Hub na Slovensku – inovácie a podnikateľské nápady v potravinárstve

Pavilón M2
10.00 – 11.30 BERTO – Príprava, výroba a ochutnávka finálneho produktu Pavilón M1/3
13.00 – 14.00 Sprievodný program baristi, kuchári, cukrári Pavilón M2
13.00 – 14.00 Torta roka – ochutnávka, fotografovanie, hodnotenie poroty Pavilón M2
14.00 – 15.30 BERTO – Príprava, výroba a ochutnávka finálneho produktu Pavilón M1/3
15.00 – 15.30 Torta roka – slávnostné vyhlásenie výsledkov Pavilón M2
15.30 – 16.15 Vyhodnotenie súťaže o Najlepší regionálny výrobok 2020 a Najlepšia Vianočka Pavilón M2

ŠTVRTOK 7.11.2019

10.30 – 11.30 Sprievodný program baristi, kuchári, cukrári Pavilón M2
10.00 – 11.30 BERTO – Príprava, výroba a ochutnávka finálneho produktu Pavilón M1/3
11.00 – 11.20 Výroba vlastnej tabuľkovej čokolády Pavilón M1 – expozícia LYRA GROUP
13.30 – 14.30 Sprievodný program baristi, kuchári, cukrári Pavilón M2
14.00 – 15.30 BERTO – Príprava, výroba a ochutnávka finálneho produktu Pavilón M1/3
15.00 – 16.00 Odborný sprievodný program MZV SR, Sario, SBA, Exim Banka „Exportný dom“ Pavilón M2 – expozícia ED
16.30 – 17.00 Vyhodnotenie súťaže SOŠ Vianočné pečivo pre mamičku a súťaže o najlepší Free výrobok 2020 Pavilón M2

PIATOK 8.11.2019

10.00 – 11.30 BERTO – Príprava, výroba a ochutnávka finálneho produktu Pavilón M1/3
10.30 – 11.30 Sprievodný program baristi, kuchári, cukrári Pavilón M2
13.30 – 14.30 Sprievodný program baristi, kuchári, cukrári Pavilón M2
14.00 – 15.30 BERTO – Príprava, výroba a ochutnávka finálneho produktu Pavilón M1/3
15.30 – 16.00 Vyhodnotenie súťaže o najlepší Kreatívny výrobok 2020 a súťaže pre verejnosť NAJ Pagáče Pavilón M2

SOBOTA 9.11.2019

10.00 – 17.00

SHOWCOOKING – Kuchárska show

Heinz REITBAUER

Zuzana SISÁKOVÁ

Gabriel KOCÁK

Michal KONRÁD

Braňo KRIŹAN

Daniel HRIVŇÁK

Pavilón M2
10.00 – 11.30 BERTO – Príprava, výroba a ochutnávka finálneho produktu Pavilón M1/3
14.00 – 15.30 BERTO – Príprava, výroba a ochutnávka finálneho produktu Pavilón M1/3

1920x1080_show

HEINZ REITBAUER – Steirereck, Viedeň, Rakúsko – dlhodobo najlepší šéfkuchár Rakúska s medzinárodným rešpektom. Od roku 2009 držiteľ dvoch hviezdičiek Michelin a tiež od roku 2009 kontinuálne v nej rešpektovanejšom prestížnom rebríčku päťdesiatich najlepších reštaurácii sveta The World 50 Best Restaurants (aktuálne 17. Miesto, najvyššie umiestnenie 9. miesto 2013). V roku 2016 bol renomovaným bedekrom Gault & Millau vyhlásený za kuchára desaťročia. Ponúka tradičné rakúske suroviny a chute v modernom až futuristickom podaní s vysoko kreatívnym prístupom a sofistikovanými technologickými postupmi prípravy jedál s akcentom na perfekcionizmus. Jeden z najväčších svetových odborníkov na huby v gastronómii.

GABRIEL KOCÁK – Doma u nás, Poprad Spišská Sobota,  šéfkuchár pravdepodobne s najbohatšími medzinárodnými skúsenosťami, ktoré nazbieral počas štrnásť ročného pôsobenie vo viac ako dvadsiatich rešpektovaných európskych reštauráciách. Prvý slovenský šéfkuchár renomovaného hotelového reťazca Kempinski dokáže vďaka bohatému repertoáru technologických skúseností   a sofistikovaných postupov vyčarovať v zmysle svojho kréda „Späť ku koreňom“ z tradičných surovín atraktívne delikatesy s neopakovateľnou chuťou domova. Svoju charizmu naplno rozvinul ako televízny kuchár TV JOJ v seriály 15 minútový kuchár.

ZUZANA SISÁKOVÁ – Vino&Tapas, Poprad – Spišská Sobota, Clubhouse Golf, Malý Slavkov,  najvýraznejšia dámska predstaviteľka slovenskej gastronómie. Zameriava sa tradičné a klasické slovenské jedlá v modernom spracovaní s jednoduchou a čistou chuťovou linkou dosiahnutou na základe súčasných technologických postupov. Typický príklad vo svete tiež zriedkavého, o to však viac rešpektovaného kuchárskeho samouka. V rámci projektu LadyChef, už druhý rok pozýva na Slovensko medzinárodnú dámsku kuchársku elitu, s ktorou pripravuje spoločné desať chuťové menu štyroch rúk. Hodnotenia a recenzie zhodne oceňujú vyvážené chute a vyrovnanosť jednotlivých chodov menu.

MICHAL KONRÁD -  Street Park, Bratislava, - Bohato využíva skúsenosti získane počas stáže v legendárnej kodanskej reštaurácii Noma, ktorá svojou filozofiou severskej gastronómie spôsobila svetovú gastronomickú revolúciu, za čo bola štyri krát vyhlásená za najlepšiu reštauráciu sveta. Prepracované, technologicky náročné postupy využíva v stále viac trendy ázijskej gastronómii a jej spojení s lokálnou kuchyňou. Aktuálne sa tak deje pri príprave populárneho street foodu-u  v umnej fúzii ázijských a slovenských chutí. Širokej verejnosti je známy ako „tancujúci šéfkuchár“ z televíznej tanečnej show Lat´s dance.

BRAŃO KRIŽAN – Globo, Bratislava – Šéfkuchár najväčšieho a najpríjemnejšieho minuloročného gastronomického prekvapenia - novej reštaurácie v štýle fine dining bratilavskej reštaurácie Globo. Po zbieraní prvotných skúseností vo Francúzsku sa poctivým a cieľavedomým, každodenným snažením rýchlo etabloval v slovenskej kuchárskej elite. Slovensko zastupoval ako šéfkuchár našej futbalovej  reprezentácie počas Majstrovstiev sveta v JAR, a neskôr reprezentoval ako kapitánom slovenského národného mužstva kuchárov, ktoré na neoficiálnych majstrovstvách sveta Expogast 2014 v Luxembursku vybojovalo pre Slovensko premiérovú medailu – hneď so strieborným leskom. Základom gastronomickej filozofie je prekvapiť hostí. Nečakané kombinácie, obvykle v prekvapivých textúrach s novými chuťami sú výsledkom majstrovsky zvládnutých náročných technologických postupov.

DANDY HRIVŇÁK – Fabrika the beer pub, Bratislava – S potešením akceptuje i prezentuje pozíciu rebela slovenskej gastronomickej scény. Po zbieraní skúseností a ocenení i dobrých umiestnení v domácich i zahraničných súťažiach našiel svoje miesto v súčasnosti celosvetovo trendovom street food-e, ktorý domestikuje slovenskými chuťami a predovšetkým surovinami. V duchu sezóny transformuje tak aktuálny svetový gastronomický trend na Slovensko a Slovensko posúva k celosvetovému módnemu gastronomickému smerovaniu. Je zástancom myšlienky “bez kvalitného tímu, by nebol kvalitný šéfkuchár”. Televíznym divákom je už päť rokov známy ako stály kuchár Telerána  TV Markíza

 

Sprievodný program Gastra

LYRA


VIDEOGALÉRIA


NOVINKY VYSTAVOVATEĽOV

Zoznam vystavovateľov G&K aktualizovaný


Vstupné a parkovanie

Vstupné: 5 € Parkovací lístok pre osobné auto: 5 €
Vstupné zľavnené: 3 € Parkovací lístok autobus: 20 €
Parkovací preukaz areál 20 € Parkovací preukaz parkovisko AX 20 €

Zľavnené vstupné:

Žiaci základných škôl, denní študenti stredných a vysokých škôl s platným dokladom o štúdiu do veku 26 rokov

Občania nad 62 rokov, ktorí sa preukážu občianskym preukazom.

Občania s preukazom ŤZP (preukaz biely)

Sprievodca držiteľa ŤZP/S.

Voľný vstup:

Občania s preukazom ŤZP (preukaz s červeným prúžkom).

Deti do začatia školskej dochádzky ( do 6 rokov ) v sprievode rodiča


tophotelierstvo jesen zima maly banner

1920x1080_partner

Mapa výstaviska